Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirschstetteni hangulatképek - 2012

Hirschstetteni hangulatképek

 

imgp1135.jpgHirschstetten? Hol van az, merre lehet? A régi orchideások persze már tudják, Bécs egyik külső városrésze, ahol a Bécsi Orchidea Társaság (Wiener Orchideengesellschaft) minden második évben megrendezi – immár 8. alkalommal – a Nemzetközi Orchidea és Tillandzia Kiállítás-t. Szokás szerint reggel 7.00- indultunk a Nagyvárad térről, s szeles, szomorkás időben értünk a kiállítás helyszínére, a Bécsi Botanikus Kertbe február 25-én.

 

Ahogy beléptünk az óriási üvegházakba, rögtön megváltozott a hangulatunk.  Fantasztikus szín kavalkád, a tengersok orchidea mellett tillandziák, bromeliák, és kaktuszok hozták el a várva-várt tavaszt.

imgp1122.jpgA bécsi városi kertészek saját csodálatos gyűjteményeikből mutattak be ízelítőt, s a világ nagy orchideakereskedői is gyönyörű enteriőrökkel s mellette hatalmas, meg is vásárolható választékkal lepték meg az orchideák bűvöletében élő látogatókat. A februári tavasz fényét emelte, hogy szinte minden kontinens különleges és ritka orchidea-fajtái jelen voltak.

 Akik gyorsabbak voltak, délután városnézésre indultak Bécs szívébe, s már napsütésben csodálhatták meg a Burgot, a Stephanskirche-t, s andaloghattak a Kartnerstrasse-n és a Ringen.

 imgp1165.jpgA többiek ez alatt is a virágokban gyönyörködtek, fotóztak, vásároltak. Hazafelé szokás szerint a Parndorf melletti Merkur áruházban vettük meg a vásárfiát az otthon maradottaknak, s az utat már a nyári, erdélyi út tervezgetésével töltöttük, hiszen több mint húsz féle kosbor nyílik azon a vidéken olyankor.