Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orchidea és Bromélia Kiállítás - Budapest - 2013. 04. 26-28

(Indonézia Csodálatos Orchideái)


bevezetohoz-1.jpgA Magyar Orchidea Társaság április 26-28. között rendezte meg immár hagyományos tavaszi kiállítását a Mezőgazdasági Múzeumnak is otthont adó Vajdahunyad várban.

Csütörtök hajnalban vittük fel aktuálisan virágzó orchideáinkat a kiállítás helyszínére. Az 1700 szigetből álló Indonézia hangulatvilágát az Indonéz Köztársaság nagykövetségének hathatós támogatása mellett Seregély Laci és munkatársai varázsolták elénk.

bevezetohoz-2.jpgA kiállítást Maruli Tua Sagala, az Indonéz Köztársaság nagykövete, és  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg.

A tengernyi orchideát a magyar és külföldi kereskedők mellett a Magyar Orchidea Társaság tagjainak virágzó állománya biztosította. Minden MOT-tag kapott a dekoratőr kollégáktól egy saját kis enteriőrt, melyek gyönyörű, és szerves egységben kápráztatták el a látogatókat, öregbítve a magyar orchideások jó hírnevét.bevezetohoz-3.jpg

 

A legnagyobb örömömre gyűjteményem itt  bemutatott részéből két szép virágzó orchideám is felkeltette a zsűri figyelmét, s így én is két oklevéllel gazdagabban térhettem haza...

... na persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még egy pár új szerzemény, indonéz, tajvani és egyéb különlegesség is hazakísért vasárnap este :-)