Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orchidea Show a bécsi botanikus kertben - Bécs, 2014.02.15

wien-2014.02.15-orchideakiallitas-34.jpgSzó se róla, untuk már a telet, még ha nem is csikorgatta a fogait metsző hidegekkel, és nem borította hónapokra fehérbe az országot. Mene- külni akar ilyenkor az ember a téli szürkeségből, és erre kiváló alkalom volt a bécsi Orchidea Társaság által a Hirschstetteni Botanikus kert fűtött üvegházaiban  hagyo- mányosan, kilencedszer meg- rendezett Nemzetközi Orchi- dea és Tillandsiakiállítás.

 

A Magyar Orchidea Társaság természetesen a nyitónapra, február 15-re szervezte a kirándulást, hogy tagjai a lehető legnagyobb választékban tobzódva szerezhessék be a gyűjteményeikből még hiányzó, a világ minden tájáról érkező orchideakülönlegességeket.

 

coelogyne-usitana-34.jpgEgy kellemes hajnali utazást követően éppen időben, nyitáskor érkeztünk a kiállításra, amely kellemes meglepetéssel is szolgált, hiszen a két évvel ezelőttihez képest éppen kétszer akkora alapterületen gyönyörködhettünk kedvenc virágaink- ban. Az orchideák varázslatos és változatos szín- és formavilága ismét mindenkit elvarázsolt, pedig a társaság tagjai nem először láttak ilyen növényeket. Egyik kézben fényképezőgép, a másikban orchideákkal teli szatyrok, azt hiszem, erről lehetett legkönnyebben megismerni minket. A magyarságtudatunkat is jó érzéssel töltötte el, hogy a jól ismert osztrák, német, tajvani, venezuelai és ki tudná felsorolni, honnan érkező kiállítók mellett a Marczika kertészet és az Orchideaház is nívós, gazdag standdal képviseltette magát az Orchidea Show-n.

 

wien-2014.02.15-orchideakiallitas-35.jpgNagyon nívós rendezés volt, kalapot le az osztrák orchi- deások előtt. Nem csak a látványos virágkompozíciók, és a gazdag orchideakínálat, de a tágas közlekedési utak, valamint a virágvadászatban megfáradt vendégek számára kihelyezett sok pihenőpad és egy kifogyhatatlan mennyiségű sörrel és Bratwursttal ellátott, nagyon kulturált büfé is elvarázsolta a látogatókat. A csapat nagy része így el sem mozdult a kiállításról délután ötig, a hazaindulásig. A többiek, akik már délelőtt bevásároltak, tettek egy rövid látogatást Bécs belvárosában is.

 

paphiopedilum-bessae-4.jpgHazafelé kissé zsúfoltan voltunk, mivel a virágoknak hűvös lett volna a februári időjáráshoz akklimatizálódott csomagtér, de ezt senki sem bánta.

Beszélgettünk a szerzeménye- inkről, a terveinkről… Oppsz, jut eszembe, március végén Drezdában lesz orchideakiállítás! El ne felejtsek jelentkezni :-)

 

 
 

 

Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 2
Összes: 875996
Hónap: 7976
Nap: 135