Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orchideák másodvirágzása a Vajdahunyad várban - 2013.11.15-17

kell-11.jpgA sikeres áprilisi kiállítás után november 15-17 között ismét a városligeti Mezőgazdasági Múzeum varázslatosan romantikus épülete adott otthont a Magyar Orchidea Társaság által rendezett, immár hagyományosnak tekinthető Orchidea és Bromélia Kiállítás és Vásárnak.

 A díszvendég ezúttal Japán volt, s a Japán- Magyar Baráti Társaságnak köszönhetően nem csak a szigetország orchideáival, hanem egzotikus kultúrájuk egy részével is megismerkedhetett a tekintélyes számú, mintegy 6500 látogató.

 

A MOT-tagok kitettek magukért, hiszen az emeleti szektort szinte kizárólag a társaság tagjainak virágai töltötték meg. p1130444.jpg

Alig maradt hely a vendégeknek, a tajvani, holland, és magyar kertészetek impozáns standjainak. Külön boldogság volt, hogy az ő virágaikból vásárolni is lehetett a földszinten.  Az Oázis kertészet diszkont áruházat nyitott, Marczikáék a magasabb árfekvésű, de lélegzetelállítóan gyönyörű orchideákat kínálták, és a tajvani Yih Cheng Orchids majdnem ellopta a show-t a japánoktól, hiszen állandóan előttük állt a legnagyobb sor. Rajtuk kívül persze mások is kínálták gyönyörű virágaikat, felsorolni is nehéz lenne.

Mindenképpen  ki kell emelni a MOT-közeli Orchideaház kertészetet, és a holland  törzsvendég  Reinhart Orchideen-t, valamint a Német Orchidea Társaságot (Deutsche Orchideen Gesellschaft).

akiknek-sokat-koszonhet-a-kiallitas.jpgPersze nem csak a kiállított virágokban lehetett gyönyörköd- ni, folyamatosan várták az érdeklődőket a változatos programok, érdekes előadások, virágkötészeti és orchidea- gondozási bemutatók.

 Nívós kiállítás volt, idén is jó munkát végetek a MOT-vezetők. Külön köszönet illeti a magas színvonalú munkájukért kiállítás művészeti vezetőjét,és segítőjét, Kruchio Lászlót és orchideás barátunkat, Seregély Lacit.

 

Az egyetlen, ami bosszantott, hogy legalább húsz olyan virágom volt, ami éppen a kiállítás utáni napokra időzítette virágba borulását, ám amikor el akartam panaszolni orchideás barátaimnak, rájöttem, ők bizony éppen így jártak. Nem baj, majd jövőre jobban időzítenek, hiszen tavasszal újra Orchidea Kiállítás!

 

Addig is csak babusgassuk őket, mert hiszen tudjuk:

aki a virágot szereti…

 

 
 

 

Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 878531
Hónap: 8351
Nap: 346